Tvfri men oorganiserad

Fri från tvtittande men lite lätt oorganiserad är jag just nu.
Måste ta mig i kragen igen och ge mig den  på att göra det jag ska!

Tv-oman

Jag har satt mig själv på svältkur från tvtittande. Har nämligen insett att jag har mycket svårt för att ha en sund inställning till denna apparat. Det är nämligen så att om den står på så försvinner all min ambition att göra något som helst annat, jag fungerar helt enkelt inte när tv:n är på!

Igår bestämde jag mig således att inte slå på den förrns deckaren på kvällen och satte mig istället och läste en och en halv bok, kände mig mycket kulturell. Att bara sitta i soffan och läsa en bok bara för att jag ville det var väldigt avslappnande plus det faktum att tiden inte alls gick så fruktansvärt fort som den gör när jag tittar på tv.

När jag kom hem idag så tänkte jag att jag kan ju titta en timme och sen sätta mig och börja jobba på min vfu-uppgift, HA! Det gick inte alls! nästan tre timmar senare sitter jag nu här och ska ta itu med det jag skulle ha börjat med för länge sen. Jag har börjat inse vilket bra beslut jag fattade när jag bestämde mig för att vara tvlös i ume. En tv på rummet skulle vara katastrof i mitt fall.

Det ska bli skönt att komma hem snart, bara ca två veckor kvar. Bort från den fyrkantiga frestaren och hem till mitt varma sköna golv och underbara härliga vänner!

Strindberg och bloggtorka

Just nu känns det mest jobbigt att blogga. Hinner/orkar inte riktigt.
Kort om det som händer just nu är att jag och Elin ska hålla lektioner om Strindberg till veckan. Läser därför nu in allt som någonsin skrivits om honom (nästan) så att jag ska verka smart och allvetande när eleverna frågar mig något.
Fryser grymt mycket också men har kidnappat ett par mjuka fårskinnstofflor som råder bot på det problemet!
Och slutligen så har jag köpt en ny mobiltelefon som matchade alla mina kriterier:
  • Under 1000 kr
  • Vikbar
  • Nokia
Livet är underbart

RSS 2.0