NY och lugnet

Har nu haft två väldigt lugna dagar här i NY. Sovit ut ordentligt på morgnarna och sen gått en liten sväng på stan. Tror att vi verkligen behövt det.
Shoppinghögen växer stadigt och det kommer den nog att fortsätta göra tills vi ska hem. Igår var vi på en affär där det sprang runt små biträden som startade provrum åt en så fort man höll i två plagg. Såg de sen att man tagit ett till plagg var de snabbt där och tog det ifrån en. Provrummet som vi fick kändes som en liten minisvit och det enda som saknades för den ultimata lyxkänslan var ett glas champagne. Biträdena fick sedan provision på det man köpte så jag gissar att ju bättre modesinne de har desto mer tjänar de.
Idag väntar stranden lär nog vara rosa när vi kommer tillbaka men det är ju semester!

Have a nice day- I don't think so!

Missade att blogga igår så nu kommer en uppdateing av våra äventyr. Igår shoppade vi än mer och tog båten ut för att fika på ikea och handl lingonsylt, kaviar och rostad lök- nödvändiga saker i en stad som denna. Shoppade lite till idag så min garderob börjar nu bli stor. Än så länge har det bara gått tre dagar och vi har elva kvar, helt underbart! Köpt Betsey Johnson trosor också vilket känns oerhört lyxigt för en  M&S trostjej!

Det som jag är mest förvånad över just nu är att all servicepersonal i regel är otrevlig. "Have a nice day" sägs med en enorm trötthet och ibland med en ordentligt bitchig ton på rösten. Att kunden alltid har rätt och att man vinner på att vara trevlig verkar inte riktigt gälla här. Finns naturligtvis underbara undantag men annars är NY en hård och bitchig värld. Detta till trots gillar jag den skarpt!

Dag 1 i NY forts

Gick ut hårt shoppingmässigt idag och det har blivit ettt par skor, tre klänningar, en skjorta, en kjol, två toppar och en basker. Brände en massa dollar men har i gengäld sjukt snygga saker med mig hem!
Ikväll ska vi ut med en kompis till Linnéa och se Manhattan på kvällen!
Livet är härligt!

Dag 1 i NY

Framme nu i storstaden New York och lyckades hålla mig vaken till halv tio amerikansk tid så nu på morgonen vaknade jag vid 8 så förhoppningsvis blir jag relativt jetlaglös men man får inte hoppas på för mycket.
Ut på Manhattan ska vi nu och se oss om. De här blir en bra dag!

Resor och nervositet

Nu är resorna genom Finland fram och tillbaka från Ryssland bokade. Efter allt krångel ser det ut som att jag tar mig iväg ändå. NU kan jag börja bli lite nervös inför att jag faktiskt ska prata en massa ryska där och på en avancerad nivå. Rädslan finns alltid att de ska säga: tyvärr du är inte tillräckligt bra... vi flyttar ner dig ett steg!
Friskt vågat hälften vunnet får jag väl tänka.

Kan tillägga att jag nu beställt hem rätt linser men att det andra paketet fortfarande står och hånar mig på sovrumsgolvet.

Ren och skär klantighet

Av och till kan man säga att jag har haft glasögon i ca 12 år så jag tycker själv att jag borde ha koll på det här med synfel. Kan tilläggas att jag varit både när- och översynt i två separata omgångar. Beställde häromdagen engångslinser så att jag skulle ha att ha på mig när jag var i New York clip-ons på de vanliga glasögonen är ju nämligen både krångligt och allt. annat än hett. Sagt och gjort knappade jag in de siffror som behövdes och fick ett trettiopack engångslinser hemskickade.

Nu på morgonen fick jag en halvkonstig känsla av att det borde stå minus och inte plus framför tvåan på förpackning men skakade av mig den och tänkte att det skulle vara skönt att ta ett par på sig idag, mest för att det var längesen. Öppnade förpackningen tog två stycken och gick in på toan och satte i första linsen. Självklart blev det allt annat än bättre av den enkla anledningen att jag naturligtvis beställt linser för översynta och inte för närsynta! Pluset på förpackningen skulle vara ett minus precis som min konstiga känsla sa mig.

Nu sitter jag här med ett 29-pack för mig oanvändbara linser som jag inte kan skicka tillbaka för att förpackningen är bruten.Kan ju absolut inte skylla på ngt annat än mig själv och min ypperliga klantighet då jag inte kollade upp det där med plus och minus som jag borde veta efter 12 års glasögonanvändande!

Är det någon som är i behov av endagslinser- -2.00 8.5 14.2 Hör av er så slipper de ligga här och håna mig....

Krångel

Om precis en vecka sitter jag på Manhattan och glassar! Än så länge är jag dock kvar i kalla Skellefteå, städar skafferiet och tar hand om mina små gamlingar på dagarna.
Är lite rädd nu att jag håller på att bli förkyld så jag hinkar i mig vatten för att jaga iväg den.
I övrigt försöker jag klura ut hur jag ska ta mig till Ryssland nu i slutet av juli. Känns ärligt sagt som att jag ska till världens ände. De senaste dagarna har jag surfat på alltför komplicerade hemsidor och pratat med olika spån i telefon. Att det ska vara så svårt visste jag absolut inte.
Nu håller jag på att hungra ihjäl så jag ska gå och hjälpa mina föräldrar som nu är hemkomna med middagen.


Visum fixat!

Nu har jag fått mitt visum till Ryssland! Det som återstår att fixa nu är resan. Blir dock alltid nervös när jag ska fixa resor så jag funderar om jag ska ringa resebyrån som fixade visumet och fråga om råd. Det är ju trots allt bara en månad kvar tills jag ska vara där!
Ska surfa lite till och hittar jag inget så ringer jag.
Russia here I come!

Dränkt katt som inte fick dansa tango

Planerna för kvällen var att gå på en prova-på-kväll i argentinsk tango. Avtalade med Olov att vi skulle ses vid västerbottensteatern runt kvart i sju. Innan jag skulle cykla ner regnade det men när jag skulle till att starta hade det slutat.
Därför tänkte jag att jag inte skulle behöva några regnkläder och att det ändå bara skulle vara bökigt att ta med dem. Efter typ halva vägen kom spöregnet och jag tänkte i mitt stilla sinne att  jag bara cyklat ikapp regnet och att det var på väg bort- det var inte fallet.

Dansen blev naturligtvis inställd och jag kom naturligtvis hem alldeles dyngsur från topp till tå. Nästa gång min magkänsla säger mig något har jag tänkt att lyda den, dränkt katt är inte en särdeles klädsam look.

Belönade mig själv med ett värmande bad och kröp sen upp i soffan med datorn i knät och en engelsk deckare på tvn. Kvällen blev helt okej ändå.

RSS 2.0